Laten we de Eng samen in bloei zetten.
Doe mee!

Menu

Zonnebloemlint

Zonnebloemlint op de Soester Eng

1980 meter

2.750 meter

Ook in 2021 gaan wij de randen van onze maisakkers op de Eng weer opfleuren met een lint van zonnebloemen. Onze zonnebloembanen zijn maar liefst 3 meter breed. In de bloeitijd is het een geweldig gezicht, prachtig om langs te lopen en mooi voor op de foto. Niet voor niets was het Van Gogh’s favoriet, de zonnebloem. Bovendien goed voor vlinders en bijen en als schuilplek voor hazen en andere dieren. Ook de torenvalk gebruikt de hoogste bloemen graag als uitkijkpost. En na de bloei zijn de zaden voedsel voor grote groepen putters, groenlingen en andere vogels. Kortom vele redenen om ook deze zomer de Eng weer geel te laten kleuren! Ook een prima cadeau voor Moederdag (zondag 9 mei) of voor een verjaardag, eindexamen of trouwdag. Een mooie cadeaubon kunnen we ook nog voor u maken (voor 40 of 100 meter).

De zonnebloemen zijn bedoeld om naar te kijken en van te genieten. Goed om te weten: de randen zijn 3 meter breed dus 10 meter zonnebloemlint is 30m2 aan zonnebloemen! Waar voor uw geld! En het maakt iedereen blij: mens, dier, boer en bij.

U kunt kiezen uit vier mogelijkheden:

10 meter                          € 12,50

20 meter                          € 25,00

40 meter                         € 50,00

100 meter                      € 125,00

Vanaf 40 meter krijgt u in de loop van het seizoen een mooie bos zonnebloemen van de Eng cadeau. Bij 100 meter krijgt u, als particulier, bedrijf, familie, schoolklas, vereniging etc., een naamsvermelding op onze website (alleen als u dat zelf ook goed vindt natuurlijk) én een flinke bos zonnebloemen later in het seizoen. Hieronder kunt u zich opgeven en meteen betalen. 

Lang leve het  zonnebloemlint op de Soester Eng!

Op naar een fleurige zomer met vele fijne wandelingen over een bloemrijke Eng. Laten we samen, boer én burger, de Soester Eng nog mooier maken dan 'ie al is.

Selecteer bijdrage *

* Velden zijn verplicht

Doelstelling

  • Een fraaiere Soester Eng
  • Meer biodiversiteit en duurzaamheid
  • Een betere sociale betrokkenheid door elkaar aan te spreken
  • Stimulering van akkervogels, bijen, vlinders, hommels en insecten
  • Meer genot voor fietsers/wandelaars zoals toeristen en inwoners van Soest

Doe mee!

Laten we de Eng samen in bloei zetten.