Laten we de Eng samen in bloei zetten.
Doe mee!

Menu

Een moestuin op de eng

vrijdag 03 januari 2020

Het succes van de bloemenranden in 2019 smaakte naar meer. Een idee waar wij al lang in ons hoofd mee bezig waren, werkten we samen met vrijwilligers van onze groentewerkgroep verder uit: een moestuin op de Soester Eng. Wat zou het mooi zijn als mensen verse biologisch geteelde groenten uit eigen buurt kunnen eten van een voor hen bekende boer. Dat was het uitgangspunt.

Vervolgens hebben we plannen gemaakt en zijn we voorzichtig een proef gestart met wintergroenten. Begin augustus gingen onder andere sla, andijvie, prei, kruiden en boerenkool de grond in en binnen een dag meldden zich 40 enthousiaste oogstaandeelhouders. Vanaf 21 september 2019 stond er vrijwel wekelijks op zaterdagmiddag groente voor hen klaar bij molen De Windhond op de Eng.

Komend jaar willen we het grootser gaan aanpakken: meer soorten groenten en meer mensen die van onze groentes kunnen genieten. Ook gaan wij mensen met een verstandelijke beperking van de Amerpoort bij onze groenteakker betrekken. En we gaan op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen bij het onderhouden van onze moestuin. Hoe dan ook: ons groenteaanbod breidt zich de komende tijd behoorlijk uit.

De uitdaging is groot, blijf de website volgen....

Nieuwsoverzicht

Doelstelling

  • Een fraaiere Soester Eng
  • Meer biodiversiteit en duurzaamheid
  • Een betere sociale betrokkenheid door elkaar aan te spreken
  • Stimulering van akkervogels, bijen, vlinders, hommels en insecten
  • Meer genot voor fietsers/wandelaars zoals toeristen en inwoners van Soest

Doe mee!

Laten we de Eng samen in bloei zetten.