Laten we de Eng samen in bloei zetten.
Doe mee!

Menu

Moestuin

Sla, andijvie, radijs, peulvruchten, kruiden, komkommer

en nog veel meer groenten, vers van de Eng!

Moestuin op de Soester Eng

Afgelopen februari en maart zijn wij weer gestart met zaaien en planten op de Eng. Omdat wij geen kassen mogen neerzetten, komt ons seizoen altijd wat later op gang maar we gaan ook langer door dan de meeste andere moestuinen. Afgelopen jaar tot eind december. 

Voor dit jaar hebben wij geen plekken meer beschikbaar. Heeft u interesse twijfel niet en stuur een mailtje naar info@engtuin.nl. Wij plaatsen u op de wachtlijst.

Heb je geen groenteaandeel maar vind je het leuk om als vrijwilliger mee te werken op de tuin dan kan dat! Laat het ons weten. Ervaring is niet vereist. Je kunt ook een keer proefdraaien om te kijken of het wat voor je is. 

Wat bieden wij onze aandeelhouders in 2023?

1. Een aandeel voor 1 à 2 personen, 4 tot 6 groenten en kruiden per week kost € 412,50 per seizoen (30 weken) = € 13,75 per week.   

2. Een aandeel voor 3 à 4 personen, 4 tot 8 groenten en kruiden per week voor € 495,00 per seizoen (30 weken) = € 16,50 per week.

We zijn natuurlijk afhankelijk van het weer hierdoor zijn er altijd onvoorziene omstandigheden maar tot nu toe hebben wij onze groenteaandeelhouders niet hoeven teleur te stellen. Al onze groente is onbespoten en wij gebruiken geen kunstmest maar mest uit eigen stal.

Ophaalmoment: zaterdagmiddag van 14 tot 16 uur bij molen De Windhond op de Eng. Je mag ook iemand anders sturen als je op vakantie bent of een weekend weg. 

Ondersteund door:

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Provincie Utrecht
LEADER
EU
Gemeente Soest

Doelstelling

  • Een fraaiere Soester Eng
  • Meer biodiversiteit en duurzaamheid
  • Een betere sociale betrokkenheid door elkaar aan te spreken
  • Stimulering van akkervogels, bijen, vlinders, hommels en insecten
  • Meer genot voor fietsers/wandelaars zoals toeristen en inwoners van Soest

Doe mee!

Laten we de Eng samen in bloei zetten.