Laten we de Eng samen in bloei zetten.
Doe mee!

Menu

Moestuin

Broccoli, kruiden, pompoen, wortel, rode kool, bietjes 

en nog veel meer groenten vers van de Eng

Moestuin op de Soester Eng

Onze groentetuin afgelopen jaar was een groot succes. In februari zijn wij weer begonnen met zaaien en in maart gestart met planten. Omdat wij geen kassen mogen neerzetten op de Eng komt ons seizoen altijd wat later op gang maar we gaan ook veel langer door dan andere moestuinen. Onze laatste oogst is vaak begin januari nog. 

Op dit moment hebben alle groenteaandeelhouders van vorig jaar een mailtje gehad met de vraag of ze ook dit jaar weer mee doen. Binnenkort weten we hoeveel plek er is voor nieuwe aandeelhouders. Heeft u interesse stuur dan een mailtje naar info@engtuin.nl. U krijgt dan alvast wat informatie en wij zetten u op ons lijstje. Is er plek dan laten wij het u weten. Heeft u nog geen groenteaandeel maar vindt u het nu al leuk om mee te werken op de tuin dan kan dat! Laat het ons weten. Ervaring niet vereist. 

Wat bieden wij onze aandeelhouders in 2021?

1. Een pakket voor 1 à 2 personen (voor het eerst dit jaar en beperkt beschikbaar), 4 tot 6 groenten en kruiden per week kost € 285,00 per seizoen (30 weken) = € 9,50 per week.

2. Een pakket voor 3 à 4 personen, 4 tot 8 groenten en kruiden per week voor € 375,00 per seizoen (30 weken) = € 12,50 per week.

We zijn natuurlijk afhankelijk van het weer hierdoor zijn er altijd onvoorziene omstandigheden maar tot nu toe hebben wij onze groenteaandeelhouders niet hoeven teleur te stellen. Al onze groente is onbespoten en wij gebruiken geen kunstmest maar mest van eigen stal.

Ophalen: op zaterdagmiddag bij molen De Windhond op de Eng. U mag ook iemand anders sturen als u zelf geen tijd hebt om naar de molen te komen. 

Ondersteund door:

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Provincie Utrecht
LEADER
EU
Gemeente Soest

Doelstelling

  • Een fraaiere Soester Eng
  • Meer biodiversiteit en duurzaamheid
  • Een betere sociale betrokkenheid door elkaar aan te spreken
  • Stimulering van akkervogels, bijen, vlinders, hommels en insecten
  • Meer genot voor fietsers/wandelaars zoals toeristen en inwoners van Soest

Doe mee!

Laten we de Eng samen in bloei zetten.