Laten we de Eng samen in bloei zetten.
Doe mee!

Menu

Engtuin feestelijk geopend

zaterdag 12 september 2020

Afgelopen maart zijn wij volop van start gegaan met het zaaien, planten en oogsten van groentes op de Eng. Omringd door een rijkbloeiende rand van zonnebloemen en vele vlinders, bijen en hommels is er een prachtige moestuin ontstaan met heerlijke groentes en volop verse kruiden. De oogst is boven verwachting en meer dan voldoende voor onze zestig groenteaandeelhouders. Bovendien hebben wij een groeiende wachtlijst met geïnteresseerden en vele enthousiaste vrijwilligers die ons helpen. Het enige wat nog ontbrak was……een officiële opening.

Zaterdag 12 september 2020 was het zover. Samen met onze aandeelhouders en sponsors en de voorzitters van molen De Windhond en Vrienden van de Soester Eng hebben wij er een mooi feestje van gemaakt, compleet met ontvangstcomité, podiumwagen en kleurrijke festivalvlaggen. Na een paar korte speeches en een prachtig cadeau van de vrijwilligers, werd het officiële naambord onthuld en knipte boer Geert van Boer Zoekt Vrouw 2015 met een heggenschaar het lint door.

Daarna bekeken de genodigden onder het genot van een glaasje Speng (bronwater van de Eng) en zelfgemaakte cake, quiche en muffins onze groentetuin. Meer dan 50 soorten groenten hebben we dit seizoen geteeld. Samen met de 24 vrijwilligers en steun van provincie Utrecht, gemeente Soest en landbouworganisatie LEADER (onderdeel van het Europees Landbouwfonds). En het seizoen is voorlopig in deze moestuin op de Eng nog lang niet afgelopen!

 

Nieuwsoverzicht

Doelstelling

  • Een fraaiere Soester Eng
  • Meer biodiversiteit en duurzaamheid
  • Een betere sociale betrokkenheid door elkaar aan te spreken
  • Stimulering van akkervogels, bijen, vlinders, hommels en insecten
  • Meer genot voor fietsers/wandelaars zoals toeristen en inwoners van Soest

Doe mee!

Laten we de Eng samen in bloei zetten.