Laten we de Eng samen in bloei zetten.
Doe mee!

Menu

Lokale groente is populair

maandag 19 april 2021

Over belangstelling voor onze groente hebben wij niets te klagen. Ook dit jaar is er weer veel animo. We zouden nog wel veel meer groenteaandeelhouders kunnen hebben maar we willen het voor onszelf ook overzichtelijk houden. Maar groente afnemen van een lokale boer en boerin is duidelijk populair en daar zijn wij natuurlijk blij mee.

Ondertussen zijn wij druk bezig met het bewerken van onze groenteakker. Deze week hebben wij de woelhark/grelinette getest en het stuk gereedschap beviel goed. Hij maakt de grond losser zonder dat het bodemleven daar erge last van heeft. Het is meteen ook een goede work out voor de vrijwilligers ;-). Ook hebben we een soort grote zware 'hark' gefabriceerd waarmee wij eenvoudig vier zaaigeultjes tegelijkertijd kunnen trekken. Dankzij dit stuk gereedschap waren spinazie en meiraapjes zo gezaaid!

In het kader van duurzaamheid laten wij op de paden tussen de groentebedden de akkerkruiden dit seizoen grotendeels staan. Dan is er altijd iets aan het bloeien voor insecten en vlinders. Ook hebben wij een groot deel van de plastic naambordjes vervangen door houten versies. Een goede bestemming van resthout!

 

Nieuwsoverzicht

Doelstelling

  • Een fraaiere Soester Eng
  • Meer biodiversiteit en duurzaamheid
  • Een betere sociale betrokkenheid door elkaar aan te spreken
  • Stimulering van akkervogels, bijen, vlinders, hommels en insecten
  • Meer genot voor fietsers/wandelaars zoals toeristen en inwoners van Soest

Doe mee!

Laten we de Eng samen in bloei zetten.