Laten we de Eng samen in bloei zetten.
Doe mee!

Menu

Ruim veertig groentes

zaterdag 05 juni 2021

De komkommerplanten stonden al een tijdje op het erf maar vandaag zijn ze daadwerkelijk de grond in gegaan. Bijzondere plant: ze willen wel veel vocht maar liefst geen regen. Vorig jaar hadden wij een aardige komkommeroogst. Dit jaar hopen we natuurlijk op nog meer. Maar het is tot nu toe geen makkelijk jaar geweest: kou, veel regen, een zandstorm. Vooral in het voorjaar is de Eng een behoorlijk onbeschutte plek voor groenteplantjes. Straks komen rondom de Engtuin de zonnebloemen op en krijgen wij meer beschutting. 

Inmiddels hebben wij rond de veertig verschillende groentes geplant op de Engtuin maar er kan nog meer bij. Maar ook de niet gewenste planten zoals melganzevoet komen nu op. Vandaar dat we vandaag met zes mensen aan het werk waren op de Eng waarvan vier aan het wieden.

Binnenkort roepen we weer een aantal nieuwe vrijwilligers op om ons te komen helpen. Fijn dat er mensen zijn die de armen uit de mouwen willen steken. Scheelt ook dat de Eng een prima plek is om te werken. Geen lawaai, hooguit gefluit van vogels, schitterende wolkenluchten en mooie zonsondergangen. 

Inmiddels hebben wij al onze klanten een betaalverzoek gestuurd. Nu hopen wij snel het eerste groenteaandeel te kunnen overhandigen!

Nieuwsoverzicht

Doelstelling

  • Een fraaiere Soester Eng
  • Meer biodiversiteit en duurzaamheid
  • Een betere sociale betrokkenheid door elkaar aan te spreken
  • Stimulering van akkervogels, bijen, vlinders, hommels en insecten
  • Meer genot voor fietsers/wandelaars zoals toeristen en inwoners van Soest

Doe mee!

Laten we de Eng samen in bloei zetten.