Laten we de Eng samen in bloei zetten.
Doe mee!

Menu

Eerste oogst nieuwe seizoen

maandag 21 juni 2021

Eindelijk was het zover: afgelopen zaterdag 19 juni konden we onze aandeelhouders de eerste oogst van het nieuwe seizoen aanbieden. Een koude start van het voorjaar, daarna een zandstorm gevolgd door veel regen maakte dat onze groenteplantjes maar langzaam op gang kwamen. Of zelfs schade opliepen of diep onder het zand kwamen te liggen. Maar na een paar warme weken zat de groei er goed in en zagen wij de toekomst weer met vertrouwen tegemoet!

Dit jaar hebben we voor het eerst een groot en een klein pakket. Dat is even wennen. We gaan er dit jaar uitgebreid ervaring mee opdoen. Aan het einde van het seizoen evalueren we of we ermee doorgaan. 

Onze eerste oogst bestond uit paksoi, andijvie, eikenbladsla en verse kruiden. Het grote pakket kreeg ook nog radijs en als keuzegroente peultjes of rabarber.

Het was fijn om de klanten van vorig jaar weer terug te zien en kennis te maken met de nieuwe klanten. Nieuw of oud: alle klanten kregen een nieuwe Engtuintas. Zo'n zwarte big shopper met Engtuinlogo komt altijd van pas en is tegelijkertijd goed voor onze naamsbekendheid.

Al onze groenteaandelen zijn trouwens vergeven maar voor geïnteresseerden is er altijd ruimte op het lijstje van de boerin (mail). 

Foto gemaakt door Monique Persoon. Locatie: korenmolen De Windhond. 

Nieuwsoverzicht

Doelstelling

  • Een fraaiere Soester Eng
  • Meer biodiversiteit en duurzaamheid
  • Een betere sociale betrokkenheid door elkaar aan te spreken
  • Stimulering van akkervogels, bijen, vlinders, hommels en insecten
  • Meer genot voor fietsers/wandelaars zoals toeristen en inwoners van Soest

Doe mee!

Laten we de Eng samen in bloei zetten.