Laten we de Eng samen in bloei zetten.
Doe mee!

Menu

Gezellige Red de groente-avond

vrijdag 25 juni 2021

Onze paksoi en spinazie zijn behoorlijk aan het doorschieten. Zonde. Mooi moment om onze groenteaandeelhouders niet op zaterdag groente te laten ophalen maar een paar dagen eerder, op donderdag. En dan niet bij de molen maar op de tuin zelf. Konden ze gisteravond gelijk zien waar we mee bezig zijn en hoe 'de aandelen' er bij staan.

De oogst van gisteren was: diverse kruiden, eikenbladsla, paksoi, paarse koolrabi, lollo bionda sla, andijvie en peultjes. Sommige groentes waren keuzegroentes en wat onze aandeelhouders uiteindelijk meekregen, werd ook bepaald door het feit of ze een groot of klein aandelenpakket hebben. Wie wilde, kon ook nog zelf even spinazie afsnijden of wat melganzevoet oogsten voor soep of salade.

Volgens boer Pieter Kuijer was het een prachtige avond met veel leuke reacties en was de avond perfect verlopen ook dankzij de vele vrijwilligers! Nu over tot de orde van de dag: vandaag groenteplantjes halen en morgen planten en zaaien en hopen op een lekker zacht en mals regenbuitje in het weekend, liefst 's nachts natuurlijk. 

 

Nieuwsoverzicht

Doelstelling

  • Een fraaiere Soester Eng
  • Meer biodiversiteit en duurzaamheid
  • Een betere sociale betrokkenheid door elkaar aan te spreken
  • Stimulering van akkervogels, bijen, vlinders, hommels en insecten
  • Meer genot voor fietsers/wandelaars zoals toeristen en inwoners van Soest

Doe mee!

Laten we de Eng samen in bloei zetten.